Om oss

Vi är ett familjeföretag med ca 400 bisamhällen. Biodling är vår huvudsyssla där vi gör lite av varje. Våra största prioriteringar är att producera och sälja honung av hög kvalité och sälja bisamhällen i form av paketbin

2013 köpte jag mina 5 första bisamhällen. Det började som en hobby men eftersom jag redan var trött på min karriär som programmerare började snabbt planer på att göra hobbyn till en inkomst och kanske någon dag bli yrkesbiodlare.

2014-2015 studerade jag 2 år på Yrkeshögskolan för biodling och fick gesällbrev inom biodling.
Under utbildningen praktiserade jag hos David som äger Honungstjänst Blekinge. Samtidigt som jag studerade köpte jag 10st paketbin av David för att utöka min bigård. När David senare valde att gå vidare i livet tog jag över hela verksamheten.

Vi är medlemmar i Svensk Landskapshonung som säljs på Ica och Coop och är medlemmar i Svenska Bin.

Vi är också medlemmar i Lunds Biavelsklubb och Föreningen Svensk Buckfast där vi odlar fram och testar nya Buckfastdrottningar.

Förutom att sälja honung och bin gör vi lite av det mesta. Inte bara för att överleva men också för att det är så kul och spännande. På vår Instagram kan ni läsa mera om allt från vaxtändkottar till salvor och var vi kommer stå på marknader.

 

 

biodling
Här är mina 10 första paketbin jag köpte när jag tog steget att bli storbiodlare.
Vi får investeringstöd från jordbruksfonden för landsbygdsutveckling för vårt projekt att uttöka antalet samhällen till över 800st. Med detta kommer vi pollinera mera, kunna anställa flera och utveckla svensk biodling.